De mest populära pokerspelen

By: Jack Persson | Date: 22.11.2018 | Categories: Poker

Poker kommer i många olika former. Genom tiderna har mängder med spel dykt upp och medan inte alla spelas än idag finns det fortfarande en rad olika spel att välja mellan om man vill spela poker. Vad som är mest populärt har så klart även varierat med tiden, men här tänkte vi titta på vilka som är populär just nu.

Texas hold’em

Texas hold’em är ett så kallat ”community” kortspel. Detta betyder att spelare inte får alla kort de behöver för att skapa en komplett hand. Istället läggs det ut kort på bordets mitt som alla kan räkna som sina egna. Tillsammans med dessa och de kort man har på handen skapar man då sin femkortshand. I Texas hold’em får man specifikt två kort på handen och fem kort läggs ut mitt på bordet under spelets gång. Texas hold’em dök upp redan på 1970-talet och började inom kort ta pokervärlden med storm. Det har nu sedan länge tillbaka varit det främsta pokerspelet och används både för att kora världsmästare och i vårt egna svenska mästerskap.

Omaha hold’em

Omaha hold’em är som namnet avslöjar en variant av Texas hold’em där spelare får fyra kort istället för två. Men som en twist på regeln måste spelare använda exakt två av dessa fyra. I Texas hold’em är det möjligt att använda alla fem kort på bordet om de är bäst, men i Omaha får man endast använda tre av dem. Omaha spelas ofta i en variant kallad Hi/Lo där varje pott delas mellan den bästa och den sämsta handen kring bordet. När man bedömer låga händer räknas dock inte stegar eller färger, och ess räknas alltid som ett. Vilket betyder att den lägsta handen man kan ha är 5, 4, 3, 2, A.